Classactions
Image default
Dienstverlening

Asbest in scholen

Asbest in scholen

Helaas komt dit behoorlijk vaak voor: asbest in scholen. Asbest in scholen betekent direct een gevaar voor leerling en leraar en dat betekent vaak dat de school voor een erg ruime tijd gesloten zal gaan worden. Asbest in scholen kan funest zijn voor het gehele gebouw. Helaas is dit materiaal erg veel gebruikt in huizen, bedrijvenpanden, flats en dus ook in scholen als bouwmateriaal. Nu het bekend is geworden dat de stof kankerverwekkend is, dient asbest in scholen koste wat kost voorkomen te worden. Dat staat als een paal boven water. Tot ergens halverwege de jaren negentig werd er nog volop gebruik gemaakt van asbest. In scholen tot 1994 is de kans enorm groot dat dit dodelijke materiaal daarin terug te vinden is. Het percentage van asbest in scholen ligt namelijk rond de 70 procent. Dat zijn catastrofale getallen dus hopelijk raakt u niet in paniek na het lezen van dit feitje. Gelukkig is er een bedrijf gespecialiseerd is in het verwijderen van asbest in scholen. Niet alleen voor asbest in scholen zijn ze inzetbaar. U kunt ze ook inhuren voor bijvoorbeeld:

 • advies over het verwijderen van asbest in scholen.
 • de inventarisatie opmaken
 • asbest saneren
 • en nog vele andere klusjes

Het bedrijf heet i4solutions en zij weten alles over asbest in scholen. Dit bedrijf doet inspecties omtrent deze gevaarlijke stof, maar dat is nog lang niet alles.

 • i4solutions biedt ondersteuning bij het op peil brengen en houden van de arbeidsomstandigheden binnen uw organisatie.
 • i4solutions ziet kwaliteitssystemen anders: met een praktisch ingericht kwaliteitssysteem is het beste uit de organisatie en medewerkers te halen.
 • en ze doen alles op het gebied van asbest, dat moge duidelijk zijn.

U leest het, qua veiligheid en het op peil houden daarvan moet u zeker eens contact gaan opnemen met i4solutions. De kans is groot dat u met hen in zee zult gaan want u weet het: veiligheid gaat voor alles.

Asbest in scholen verwijderen

Het belangrijkste bij asbest in scholen is dat het zo snel mogelijk op een professionele manier verwijderd wordt. Het is eigenlijk ongekend dat dit materiaal nog steeds in scholen te vinden is. Denk maar eens aan alle problemen die het kan opleveren voor de volksgezondheid. Het is dan ook erg spijtig dat dit bouwmateriaal zo veelvuldig in Nederland gebruikt is. Natuurlijk komt niet iedereen in direct contact met asbest in scholen omdat het meestal netjes is weggewerkt in de muren. Desalniettemin kunnen er wel deeltjes ontsnappen en dat is levensgevaarlijk, dat zult u ook vast en zeker beamen. Een asbestinventarisatie is dan ook het eerste waar u aan moet denken als u het idee hebt dat er op uw school weleens asbest zou kunnen voorkomen. Dat kan i4solutions zeker voor u uitvoeren, daarin zijn zij opgeleid. Nadat is vastgesteld dat er daadwerkelijk asbest in scholen zoals de uwe is voorgekomen lijkt het ons dan ook meer dan logisch dat u dit advies opvolgt. Dan is het in ieder geval zo snel mogelijk duidelijk welke gevaren de school en de kinderen, leraren en ouders lopen. De volgende onderzoeken komen in ieder geval in aanmerking voor scholen.

 • Onderzoek in geval van sloop of renovatie van het schoolgebouw.
 • Onderzoek voor risicobeoordeling voor de leerlingen en leerkrachten (NEN 2991).
 • Onderzoek bij aankoop of verkoop.
 • Onderzoek om een globale inschatting van de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in school te verkrijgen.

Nadat dit is vastgesteld is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te gaan doen. Asbest in scholen dient weggehaald te worden, dat is meer dan logisch. Hiervoor kunt u dan een verwijderbedrijf inhuren. I4solutions stelt slechts vast welke risico’s er zijn en de hoeveelheid asbest in scholen. Maar dit is wel een enorm belangrijke taak dus laat dit niet aan een ander inferieur bedrijf over. U wilt toch zeker enkel het beste voor uw school?

Vraag snel een offerte aan

Want hiermee kunt u nooit te lang wachten. Maar we hebben gelukkig nog een kleine geruststelling voor u. Als er asbest in scholen wordt gevonden betekent dit niet direct het einde voor de school. Sterker nog, soms kan het gewoon blijven zitten. Dat hangt nu net van de staat van het gebouw af en in hoeverre de asbest zich heeft genesteld in de muren bij wijze van spreken. Als het niet vrij komt in bijvoorbeeld de vorm van asbestvezels, dan is er helemaal niets aan de hand. Als dit wel het geval is, dan zal de school wel een tijdje dicht moeten gaan zodat de verwijderaars hun werk kunnen uitvoeren. Tijdens renovaties of saneringen kan er immers altijd wat van deze vezels zijn vrijgekomen en dat mag absoluut niet gebeuren. Ook als er niets gedaan hoeft te worden aan de asbest in uw school is het wel zo verstandig om een asbestbeheersplan op te stellen. Mocht er toch ooit iets gebeuren, dan hebt u direct een plan van aanpak en een eventueel noodplan. Dat zullen de ouders van de kinderen ook zeker waarderen en de kans is groot dat uw school hierdoor zeker in aanzien zal gaan stijgen. Hebt u nog vragen over de werkwijze van i4solutions of wilt u nu direct een offerte aanvragen? Alles kan en niets is te gek bij hen. U vindt op hun site alle manieren terug om in contact et hen te treden. Een simpel belletje volstaat meestal, maar mailen of schrijven behoren ook zeker tot de mogelijkheden. Wacht dus niet te lang! Wees asbestvrij!

http://www.i4solutions.nl/asbest-in-scholen

Gerelateerde artikelen

Anti kerntrek veiligheidsbeslag

Reinigen van uw bedrijfspand

Koeltechniek A-Aircool