Classactions
Image default
Aanbiedingen

Welke raamdecoratie is geschikt voor de erkerramen?

We hebben allemaal onze eigen favoriete plek in huis waar je graag je quality time doorbrengt. Zulke plekken kunnen zowel buiten als binnen gedeelten in het huis zijn. Leuke buitensecties zoals de veranda en de achtertuin of gezellige binnen secties zoals de erker kunnen een ideale plek zijn om te zitten en te ontspannen of wat persoonlijke tijd door te brengen om met jezelf in contact te komen. Je kunt je overgeven aan dingen die je leuk vindt, zoals een boek lezen of aan je avondthee nippen, enz. of je kunt ervoor kiezen om met je familie en vrienden rond te hangen.

Wat zijn erkerramen?

In een drukke moderne levensstijl hebben we allemaal te maken met ons eerlijk deel van ups en downs, hectische werkschema’s, en andere soorten persoonlijke en professionele uitdagingen. Te midden van al die drukte, al die chaos, heb je van tijd tot tijd een moment nodig om je te hergroeperen. Een plek waar je kunt ontspannen en genieten van je privacy, waar je contact kunt maken met jezelf, waar je je kunt overgeven aan dingen die je graag doet.

De erker kan gedefinieerd worden als een uitbouw, een raamruimte die vanuit een van de hoofdmuren van het huis naar buiten is doorgetrokken. Hoewel de erkers verbonden zijn met de rest van het huis, geeft de vooruitstekende vormgeving ze de aantrekkingskracht van een apart hoekje in het huis. Dit maakt de erkers tot een ideale en besloten ruimte in je huis, waar je kunt chillen, ontspannen, nadenken, en je overgeven aan je favoriete tijdverdrijf. Met raamdecoratie als vouwgordijn en jaloezieën kleed je je erkerramen helemaal af.

Voordelen van erkerramen

Zoals hierboven besproken, is een erker een verlengstuk van de hoofdmuur van de kamer waarin hij zich bevindt. Dit helpt de oppervlakte van de muur te vergroten en laat de kamer er ook ruimer uitzien. De erkers zijn meestal groot en laten meer natuurlijk licht binnen in de kamer. Dit helpt het interieur op te fleuren en geeft een warme en positieve uitstraling aan de inrichting van de kamer. Je kunt een zithoek bij de erker creëren en er een ideale loungeruimte van maken om je favoriete boek te lezen of gewoon bij het raam te zitten en van het uitzicht buiten te genieten. Maar te veel zon of storende factoren van buiten gaan hier niet bij helpen, daarom is het van belang dat je de ideale raamdecoratie voor je erkerramen uit kiest.

Je moet je erkerramen aankleden

Erkerramen zijn groot en hebben een groot oppervlak. Daardoor kunnen ze meer natuurlijk licht in de kamer binnenbrengen en zo het interieur opfleuren. Hoewel dit een goede optie is om te hebben, kan het ook enkele problemen opleveren. Het grote oppervlak van de erker vergroot ook de kans op warmtewinst als het buiten warm is en op warmteverlies als het buiten fris is. De schuine zonnestralen tijdens de ochtend- en avonduren kunnen ook verblinding in de kamer veroorzaken. Deze problemen belemmeren niet alleen de energie-efficiëntie van het huis, maar verminderen ook de comfortfactor van het interieur.

Vandaar dat erkers een geweldige aanwinst voor het huis zijn, maar een soort bedekking van deze ramen is zeer wenselijk, neem bijvoorbeeld houten jaloezieën. Het zal niet alleen hun uitstraling van de kamer verhogen, maar je kunt er ook van de binnenruimte genieten met meer controle over de warmte-uitwisseling en het licht dat het huis binnenkomt. Het bekleden van je erkerramen met passende raambekleding zal een uitstekende warmte-isolatie bieden en zo de energie-efficiëntie van het huis verhogen. Deze bekledingen zullen ook het felle licht dat het huis binnenvalt effectief diffunderen om het interieur van de kamer een gezellig en comfortabel gevoel te geven. Je krijgt de keuze om ofwel het natuurlijke licht door de erker binnen te laten, ofwel het volledig te blokkeren.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Led G9 lampen in de aanbieding

Klamboe binnenkort in Nederland nodig?

Voel je je op sommige momenten wat onzeker? Lees dan snel verder, want wij gaan je helpen!